• SHAMASA Olejek z pestek róży BIO nierafinowany 30ml

Olej z pestek róży rdzawej zaskakuje natychmiastowym efektem uelastycznienia skóry nadając jej miękkość..

38.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 11.99
Paczkomaty InPost 11.99
Kurier 15
Kurier (Pobranie) 18
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg
EAN 5903271414239

Olej z pestek róży rdzawej zaskakuje natychmiastowym efektem uelastycznienia skóry nadając jej miękkość. Dodatkowym atutem jest jego piękny złoty odcień, który sprawia, że skóra ma lekko opalony kolor. Olej zdecydowanie wygładza istniejące zmarszczki i spowalnia proces powstawania nowych. Róża nie bez przyczyny nazwana królową olejków, gdyż bogactwo jej składników rozpieści każdą skórę. Duża zawartość naturalnej witaminy C wyrównuje koloryt i efektywnie kondycjonuje skórę.

Właściwości olejku z pestek róży:

  • regeneracja tkanek
  • antyoksydacyjny
  • nawilżenie, zmiękczenie i ujędrnienie skóry
  • odbudowa warstwy hydrolipidowej
  • cera wrażliwa, tłusta, mieszana, trądzikowa
  • ochrona przed czynnikami zewnętrznymi
  • ujednolica kolor (nałożone zamiast kremu nadaje skórze złoty odcień delikatnej opalenizny)
  • regenerując skórę pozostawia na niej ochronny płaszcz lipidowy, przez co pomaga utrzymać wilgoć i zmniejszyć utratę wody

Oleju tego można używać zarówno samodzielnie, zamiast kremu (i tak Shamasa lubi najbardziej), ale może też wchodzić w skład własnych kompozycji kosmetycznych. W połączeniu np. z masłem shea i utarciem w moździerzu otrzymamy aksamitnej konsystencji odżywczy i uelastyczniający krem do twarzy i ciała. Natomiast  połączenie go z olejem z opuncji figowej sprawia, że skóra dostaje prawdziwy zastrzyk energii i  składników odżywczych.

 

INCI: ROSA MOSCHATA SEED OIL

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na produkt

Tłoczony na zimno, nierafinowany!

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.